torsdag 9. juli 2009

Filmsnutter fra vår helg i Göteborg!

Her gjør Dubside den berømte Straight jacket, no hands-roll!! :D

I konkurranse sammenheng gir denne rulla 11 poeng per side. Det er naturlig nok denne rulla som gir flest poeng! ;)

Slik Dubside gjør det er slik den skal gjøres!! Hendene skal godt inn under armene og skal holdes inntil brystet gjennom hele rulla! Alle andre versjoner der man eks løfter armene eller så kalt "puppe rulle" (som jeg vil kalle det) der man holder håndflatene på brystet er ingen Straight jacket rulle!!!

Denne rulla er ikke med i konkurranse lista, men er en ganske morsom rulle!! :D

Det samme gjelder denne rulla!

Sculling rullene er ofte den type rulle som blir lært sist. Egentlig veldig synd fordi det er utrolig artig og finnes mange måter å rulle på. Noen ruller som vertikal sculling, sculling på dekk, sculling under båten og sculling på bak dekket hører til konkurranse lista. Disse kan kanskje se vanskelige ut, men får man først taket på dem går de som en lek! Men det kreves litt trening...

Rulla Dubside gjør på filmen er en morsom variant. Man kan også holde åra bak hodet og de samme varintene kan gjøres fremover lent. Morsomme og fancy ruller!! ;)

Her bak hodet fremmover lent:

Rulla nedenfor har vært diskutert om den skulle legges til konkurranse lista. Etter hva vi har hørt har den tidligere vært med. Poenget med rulla er at den delen av åra som rulles med, altså lengden fra Dubsides høyre hånd og ut til enden av åra kun skal forlenges med lengden som måles fra albuen og ut til hånden (altså underarmen). Var det dumt forklart??

Denne rulla heter: Sculling Roll with paddle held horizontal above "backrest" (isserfik). Altså sculling bak ryggen eller sculling bak på dekk! Alt etter hva man foretrekker! ;) Denne rulla er en av konkurranse rullene og gir 5 poeng per side.

I utgangspunktet skal rulla utføres ved at grepet i åra er et "under grep" altså at tommlene peker opp i lufta. Ved inntrening av rulla kan det være en fordel å bytte grep, hvertfall på den hånden som ikke er ytterst på åra, altså Dubsides høyre hånd i dette tilfellet. Dette gjør at du klarer å legge noe mer kraft i scullingen. Om dette er juks eller ikke er noe omdiskutert og det kommer helt an på dommeren om man får det godkjent eller ikke...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar